De 'Derby der derby's Nodderwaak vs Hertals'  kreeg pas na de pauze meer glans. Noordstar bevestigde door vlotte combinaties dat haar 4e plaats in het klassement meer dan terecht is.

Veel supporters, toffe sfeer in een zonovergoten Tarwestraat.  Meer moet dat niet zijn bij zomerse temperaturen van 24°C midden oktober.

De bezoekers kregen wat kansen, maar de afwerking bleef uit.  Op het kwartier  verscheen Swolfs alleen voor doel, maar trapte de bal onbesuisd over. Op het halfuur werd Pieter-Jan Henderickx foutief gestopt. Strafschop. Yannick Scheerens zette feilloos om, 1-0 (36').

SKS kwam frisser uit de kleedkamers, maar na 10 minuten moesten de bezoekers met 10 verder na 2x geel voor Jonas Peeters. Een handicap die tot affluiten bleef doorwegen.

Op een knappe pas van Nick Tamble kon Niels Caers prachtig binnentikken, 2-0 (50').  10 minuten later pakte Nick Tamble zijn eigen goaltje mee (60', 3-0).  Een kwartier voor tijd ging de lokale doelman Van Nueten in de fout en de bal belandde op de stip.  Schenck milderde langs penalty, 3-1 ('73).

Yannick Scheerens dikte nog aan in de 75e minuut : 4-1.  De eindstand.

Bert Van Hove - Noordstar : 'SKS voetbalde goed mee de 1e helft'

'In de 1e helft waren we minder goed', reageert een blije Noordstar-coach Bert Van Hove. 'SKS voetbalde goed mee, trouwens 'Max' Van Grieken kwam vaak mee opzetten, wat we meteen opmerkten. Tijdens de rust hebben we daarom het middenveld wat aangepast.  Snel viel de 2-0. Na de 3-0 was de veer bij de bezoekers gebroken, zodat we vlotter acties konden opzetten.  Ik ben samen met de jongens heel tevreden met de 3 punten, want er wacht een zwaar programma de komende weken tegen o.a. Wezel en St.-Dimpna, de kop van het klassement.'

Werner Holemans - SKS : 'Ik geloof in onze jongens'

'De 1e helft kregen we 3 kansen, maar konden niet scoren,' zegt SKS-trainer ad interim Werner Holemans. 'Noordstar heeft een prima organisatie en na onze rode kaart voor Jonas Peeters werd het moeilijk. Na de 3-0 gingen de kopjes naar beneden.

Onze jongens toonden wél karakter én inzet.  Ik geloof in dit team.  Van 't moment dat  we 1 match winnen, zijn we vertrokken. SKS is een jonge ploeg die kan voetballen.  Er zijn nog teveel geblesseerden en dat weegt.  Volgende zaterdag komt Oosterzonen op bezoek.  Dat moet ons de eerste punten opleveren'.